4 garīgi spēcīgu cilvēku īpašības: pārbaudiet sevi

Morāli spēcīgi cilvēki neaprobežojas ar vienu dzīvesveidu.

Mentāli jeb garīgi spēcīgs ir termins, ko bieži lieto, lai raksturotu cilvēku, kurš ir sasniedzis lielas lietas, neskatoties uz lieliem izaicinājumiem. Taču mēs reti runājam par sevi šādā veidā, domājot, ka mums trūkst pašpārliecinātības vai arī savu trūkumu dēļ.

Psiholoģiskā noturība izpaužas dažādos veidos. Ja esam uzmanīgi un zinām, kur vērst savu skatienu un spēku, mēs varam saskatīt svarīgas īpašības gan sevī, gan citos cilvēkos.

Psiholoģijas profesors Stīvens K. Heiss ir noteicis 4 lielākās garīgi spēcīgu cilvēku īpašības.

Jūs esat atvērts jaunām iespējām

Garīgi spēcīgi cilvēki neierobežo sevi ar vienu dzīvesveidu. Viņus reti ierobežo priekšstats par to, kā viņiem vajadzētu domāt, just vai rīkoties, kam viņiem vajadzētu būt, kam vajadzētu pievērst uzmanību vai par ko viņiem vajadzētu rūpēties.

Tā vietā, lai stingri ievērotu citu vispārpieņemtus noteikumus, garīgi spēcīgi cilvēki ir atvērtāki, spēj brīvi izvēlēties un labprātāk pēta jaunas iespējas.

Viņiem vienlaikus var būt dažādas domas, un viņi var nepakļauties tai, kas šķiet visdabiskākā: viņi var palikt, kad prāts viņiem liek iet, vai atlaist, kad prāts liek turēties. Šādā veidā viņi var piekļūt plašākam pieredzes klāstam – patīkamai vai nepatīkamai.

Lasi vēl: Grima māksliniece pastāstīja, kā izvēlēties pareizo skropstu tušu ziemā

Jūs izvēlaties, kas darbojas

Garīgi spēcīgi cilvēki ir ne tikai atvērtāki jaunām iespējām, bet arī biežāk izvēlas tās, kas darbojas. Tas var izklausīties vienkārši, taču šai īpašībai patiesībā ir vairākas apakšprasmes.

Pirmkārt, jums ir jāzina savi mērķi, neatkarīgi no tā, vai tie ir uzdevumi vai dziļākas vērtības. Jebkurā gadījumā jums ir jābūt pietiekami skaidram virzienam, lai jūs vispirms zinātu, kas ir “laba darbība”.

Tāpat ir nepieciešams zināms pašapziņas līmenis, lai jūs varētu novērtēt, vai jūs patiešām tuvojaties saviem mērķiem, vai arī maldināt sevi. Tādējādi, lai varētu efektīvi pilnveidoties, ir svarīgi, lai būtu stabila atgriezeniskās saites sistēma, neatkarīgi no tā, vai tas ir draugs, lietotne vai garīgās veselības speciālists.

Turpinājumu lasiet nākamjā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment